Villa Reiff

1056 Villa Reif, Apeldoorn / Tekst bureau documentatie / website 13.06.2012

 
opdrachtgever:
dhr en mevr Reiff-de Groen
Projectteam:
Joop Slangen, Leon van Voornveld, Hans Koopstra
Ontwerp:
april-juni 2011
uitvoering:
augustus 2011-juni 2012

Een bestaand huis op een mooie locatie in Apeldoorn. Een split-level ontwerp dat architect Bokhorst uit Arnhem in 1966 maakte voor ir Warschauer. Goed gemaakt maar gedateerd en te klein, kamertjes en gangen.
De nieuwe eigenaren wilden graag een heel open en ruim huis, met gebruik van verschillende niveaus en open verbindingen, maar wel in de sfeer van het bestaande.
Het oppervlak is, binnen de nauwe marges van het bestemmingsplan, anderhalf keer zo groot geworden. Aan de achterzijde is uitgebreid en er is een volledige slaapverdieping op gebouwd, de organisatie van de plattegrond is ingrijpend veranderd. Het hele pand is gestript en gemoderniseerd.
Intern is het pand veel groter, ruimtelijker en transparanter gemaakt, het is meer geöriënteerd op de heringerichte tuin waar ook een buiten-zwembad is aangelegd.